Podrška za sprovođenje poljoprivredne politike

Jedna od tema na 35. zasedanju Opštinskog veća u Inđiji je podrška za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Opštinu Inđija u 2017. godini. Naime, buđžetom Opštine Inđija predviđeno je 24 miliona dinara za podsticaje u poljoprivredi, što je za 10 miliona dinara više u odnosu na predhodni budžet.

Za domaće poljoprivrednike svakako je najbitnija tema 35. sednice Opštinskog veća podrška za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Opštinu Inđija u 2017. godini. Agencija za ruralni razvoj je raspisala mere po kojima će se utrošiti finansijska sredstva koja su za ovu godinu odobrena od strane Opštine Inđija.

Za podršku poljoprivrednicima u ovoj godini opredeljeno je 24 miliona dinara, što je za 10 miliona više u odnosu na prethodni budžet.

Veliki deo sredstava, odnosno oko 14 miliona dinara, opredeljeno je za subvencionisanje mehanizacije, drugi deo sredstava opredeljen je za podršku veštačkom osemenjavanju u stoprocentnom iznosu i ostatak novca namenjen je subvencionisanju kamata kod poljoprivrednih proizvođača.