14. maja izbori za savete mesnih zajednica

Uskoro ističe rok za podnošenje predloga kandidata za predstojeće izbore u Inđiji. U 9 od 10 naseljenih mesta inđijske opštine, 14. maja biraće se novi predsednici saveta mesnih zajednica.

14. maja u svim naseljenim mestima inđijske opštine, osim u Ljukovu, biraće se novi predsednici saveta mesnih zajednica. Takođe, uz odluku za sprovođenje izbora u mesnim zajednicama, doneto je i rešenje o formiranju komisije za sprovođenje izbora za Savet mesne zajednice.

Za kandidaturu na ovim izborima bilo je potrebno prikupiti izmedju 10 i 60 potpisa sugrađana, u zavisnosti od veličine naselja. Meštani Novih Karlovaca i Novog Slankamena kažu da će izaći na izbore 14. maja, kako bi, kao i do sada pružili podršku svojim kandidatima.

Svaki građanin sa prebivalištem na području mesne zajednice, koji je navršio 18 godina života, ima pravo da bira i da bude biran u Savet mesne zajednice.

Pravo predlaganja kandidata za člana Saveta mesne zajednice imaju građani sa područja mesne zajednice i biračkim pravom na tom području, a 30. april je rok za podnošenje predloga kandidata.