Vandalski čin u Vinskoj ulici

U pešačkoj zoni u Irigu polomljeno je 10 sadnica drveta “visoki lišćar”, dok u zvaničnom saopštenju policije, navodi se da je za štetu koja se procenjuje na oko 200 hiljada dinara osumnjičena mlađa muška osoba.

Vinska ulica u Irigu ili kako je mnogi nazivaju Sremska skadarlija, vandalskim činom uništavanja deset platana tokom noći, izgubila je deo svog šarma. Meštani Iriga osuđuju nekorektno ponašanje uništavanja javne površine.

Bivši komunalni inspektor iriške Opštine kaže da su uništeni platani postavljeni u Vinskoj ulici pre četiri godine kada je ulica i rekonstruisana, te da je plan bio da šetačima obezbede hlad.

Iz iriške lokalne samouprave poručili su da je šteta velika, s’ obzirom da je potreban proces od nekoliko godina kako bi nove sadnice platana ponovo došle do faze pred listanje.

Iz Policijske uprave Sremska Mitrovica potvrđeno je da je rasvetljeno krivično delo uništenja i oštećenja tuđe stvari u pešačkoj ulici u Irigu, te će protiv dvadesetdevetogodišnjeg mladića za kojeg se sumnja da je u toku noći polomio 10 sadnica “visokog lišćara” biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.