Uskoro završetak radova

U Vrdniku su u toku radovi na uređenju unutrašnjosti objekta zgrade Kasine. Nakon kompletne sanacije iz lokalne samouprave poručuju da se razmišlja u pravcu da ukoliko se postigne dogovor u njoj smesti pošta, policijska stanica i još neke službe.

Za nešto manje od mesec dana biće završena i druga faza radova na objektu Kasine u Vrdniku. Novi izgled, ali i funkcija koju će imati kao mesto u kom će biti smeštene bitne službe na jednom mestu, raduje meštane.

Radovi druge faze sanacije podrazumevaju kompletno uređenje centralnog grejanja sa dve kotlarnice, ali I uređenje prostora poput postavljanja nove podne podloge.

Ono o čemu razmišlja lokalna samouprava jesu službe koje bi nakon kompletne sanacije objekta mogle biti smeštene na ovoj lokaciji.

Vrednost radova vrednosti blizu 7 miliona dinara odobrena su iz Uprave za kapitalna ulaganja APV – a. Sredinom 2015. godine započeta je sanacija spoljašnjeg izgleda zgrade Kasine kada je kompletno uređen spoljašnji izgled objekta i unutrašnje prostorije. Reč je o spomeniku kulture, nekadašnjem Domu upravnika rudnika “Vrdnik”, građen krajem 19. veka.