Uređenje stambenih zgrada

U prethodnih mesec dana “Gradsko stanovanje” je sprovodilo konkurs za dodelu bespovratnih sredstava stambenim zgradama za poboljšanje kvaliteta života. Za te namene Grad Sremska Mitrovica je odobrio 5 miliona dinara. To je prvi put da se u tom gradu tako nešto sprovodi. Najviše novca je utrošeno za zamenu dotrajalih ulaznih vrata, led rasvetu, interfone, PP aparate, obnovu fasade.

U stambenoj zgradi broj 97 u naselju Matije Huđi utrošeno je oko 450.000 dinara na radove uređenja zgrade. Tim novcem obezbeđena su nova ulazna frata, interfonski sistem i zamenjena kompletna led rasveta i tako rešen jedan od najvećih problema stanara – neadekvatna osvetljenost.

Za slične radove u 64 zgrade na teritoriji Mitrovice utrošeno je ukupno 10 miliona dinara, u odnosu 50:50 procenata sredstava stanara i sredstava iz budžeta. Grad je u vidu subvencije obezbedio polovinu sredstava. Uslovi za konkurisanje su bili prethodno formirana Skupština stanara i potpisan ugovor o održavanju sa tim javnim preduzećem.

Sredstva od 5 miliona dinara koje je Grad obezbedio su utrošena preko ovog konkursa, a u narednim godinama takođe se očekuju slične akcije.

Za zamenu ulaznih vrata u zgradama je opredeljeno oko 3,5 miliona dinara i isto toliko za elektro radove gde spadaju rasveta i interfoni. Ostatak je utrošen za nove PP aparate, kao i za nove sandučiće koji su obavezni u svim zgradama.