Na putu Irig-Ruma dva kružna toka

U Konferencijskoj sali rumskog Kulturnog centra održana je prezentacija projekta pojačanog održavanja puta prvog B reda broj 21 deonica Irig – Ruma, na kojoj su prisustvovali predstavnici JP “Putevi Srbije”, kao nadležnog preduzeća za realizaciju projekta i nadležna preduzeća iz Rume i Iriga. Reč je o projektu koji se finansira podrškom međunarodnih institucija.

Javna prezentacija projekta pojačanog održavanja deonice Irig–Ruma, održana je po drugi put u Rumi uz sve relevantne činioce, a ono što sada sledi jeste izrada glavnog projekta, revizija bezbednosti saobraćaja, zatim i javna nabavka pred izvođenje samih radova. U iriškom delu, projekat obuhvata zamenu kolovozne konstrukcije, izgradnju novih saobraćajnih signalizacija i jedno autobusko stajalište na samoj deonici Iriga ka Rumi.

Takođe, ispraviće se oštre krivine, proširenje kolovoza od spomenika Krilo do auto-puta. Na mestima ukrštanja kao faktore rizika postaviće se kružni tokovi.

Projekat podrazumeva i javnu rasvetu na planirana dva kružna toka, Kraljevačke ulice i skretanja ka naplatnoj rampi. Kod površinske trokrake raskrsnice na izlazu iz Rume ka Irigu biće ispravljena krivina uz takozvane prelaznice. Projekat se finansira podrškom međunarodnih institucija, a do kraja godine je planiran konačan izgled glavnog projekta.