Preporuke stručnjaka u emisiji “Paor”

Sve više se priča o zaštiti pšenice i ostalih useva od bolesti koje promenljivo vreme može da prouzrokuje. S’ druge strane semenske kuće i dalje ističu ponudu dobrih i kvalitetnih hibrida za predstojeću setvu. U zavisnosti od uslova kako zemljišta tako i klimatskih faktora koji vladaju ponuda je raznovrsna.

Borba protiv bolesti, korova i štetočina sve više se intenzivira na poljoprivrednim površinama. Ukoliko proizvođači žele da sačuvaju useve moraju se primeniti određene mere u cilju zaštite ističu stručnjaci.

Struka iz godine u godinu napreduje kada je u pitanju ponuda dobrih i kvalitetnih hibrida. Za predstojeću setvu u zavisnosti od potreba kako poljoprivrednika, ali i uslova zemljišta i klimatskih faktora koji vladaju, ponuda je bogata.

Hibridi stvoreni u našim agroekološkim uslovima pružaju sigurnost i uspešnost u prinosima ističu domaće kompanije. U različitim proizvodnim uslovima dokazali su da ostvaruju visok i stabilan prinos.

Opširnije na pomenute teme možete se informisati u novom izdanju emisije “Paor” koji se na program STV emituje u nedelju sa početkom od 13:30 časova.