Odbojkaški turnir

Ustanova za fizičku kulturu i sportsku rekreaciju “Partizan” u Šidu organizovala je tradicionalni turnir u odbojci za učenike osnovnih škola na teritoriji šidske opštine. Turnir se održava 16. godinu za redom i svake godine se na turnir prijavljuje veliki broj ekipa.

16. tradicionalni turnir u odbojci održan je i ove godine u martu, u organizaciji Ustanove za fizičku kulturu i sportsku rekreaciju “Partizan” u Šidu. Pravo učešća na ovom turniru imali su učenici koji pohađaju Školu sporta u “Partizanu”, ali i učenici svih osnovnih škola na teritoriji Šida uzrasta od 5. do 8. razreda.

U Ustanovi za fizičku kulturu i sportsku rekreaciju “Partizan” u okviru Škole sporta trenutno se održavaju treninzi gimnastike za uzrast od 1. do 4. razreda osnovne škole, odbojke i košarke za učenike od 1.do 8. razreda. Cilj Škole sporta, kao i održavanja ovakvih turnira pored takmičenja i druženja, pre svega jeste usmeravanje dece na sport.

Na ovogodišnjem turniru u odbojci bilo je prijavljeno 16 ekipa. Pobedila je ekipa za koju su igrali: Dušan Nešković, Miloš Vijuk, Miloš Mitošević, Nikola Košutić, Mihajlo Baštić i Stevan Timarac. Drugari iz Osnovne škole “Branko Radičević” u Šidu, uspeli su da ostvare pobedu na ovom turniru i poprave utisak sa okružnog školskog takmičenja na kojem su učestvovali.

Za pobedničke ekipe obezbeđene su diplome i medalje. Do kraja školske godine u Ustanovi “Partizan” u Šidu, planirano je da se održi još ovakvih turnira, kao i takmičenja u poligonima za razvoj motoričkih sposobnosti kod dece.