Kompletno opremljena sportska hala

U Donjem Tovarniku u pećinačkoj opštini otvoren je novi savremeni sportski objekat opremljen po uzoru na evropske sportske dvorane. U poslednjoj fazi opremanja rađena je postavka tribina za 285 mesta, ugrađeni su semafori i elektropodizni koševi, ali i kompletna oprema za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja po važećim standardima.

Pre godinu dana sportska hala u Donjem Tovarniku je izgrađena. Za opremanje ove hale tada nije bilo dovoljno sredstava. Godinu dana kasnije ova sportska hala u potpunosti je opremljena po ugledu na evropske sportske objekte i data na korišćenje đacima osnovne škole, ali i klubovima sa teritorije pećinačke opštine.

Opština Pećinci sada ima novu sportsku halu koja je opremljena, kako za školski sport, tako i za takmičenja u višim rangovima. Prema procenama stručnjaka ova hala zadovoljava i kriterijume za organizaciju Prve košarkaške lige.

U opštini Pećinci ovo je prvi objekat ovakve vrste. Do sada su sportski kolektivi treninge obavljali u susednim opštinama. Sada će 36 sportskih organizacija iz Pećinaca, članova Sportskog saveza, svoje treninge obavljati u novoj sportskoj hali.