“Feniks” otvorio Logistički centar

Kompanija “Feniks” u industrijskoj zoni u Šimanovcima otvorila je Logistiški centar za Zapadni Balkan. Događaju prisustvuju predstavnici Ministarstva zdravlja, “Feniks grupe”, Privredne komore Srbije i pećinačke lokalne samouprave.

Novi Logistički centar “Feniks grupe” otvoren je danas u Šimanovcima u prisustvu Izvršnog direktora “Feniks grupe” Olivera Winddholza, državnog sekreatara u Ministarstvu zdravlja Meha Mahnutovića i predsednika Privredne komore Srbije, Marka Čateža. Novi Logistički centar objediniće tržišta Zapadnog Balkana koja se nalaze van EU, kroz ponudu usluge iz jednog centra koji zahtevaju veliki evropski proizvođači lekova koji snabdevaju ova tržišta.

Logistički centar u Šimanovcima predstavlja važnu kariku u logističkom lancu zdravstvene usluge i veleprodaji prema apotekama, te će snabdevati tržište Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Kosova, Crne Gore i Albanije.

Kompanija “Feniks grup” sa sedištem u Nemačkoj vodeća je evropska kompanija koja pruža jedinstvenu zdravstvenu uslugu proizvođačima farmaceutskih proizvoda, apotekama i pacijentima u kompletnom lancu snabdevanja.