Sportista godine

Priznanje “Sportista godine” u Sremskoj Mitrovici ovog puta ide u ruke Marka Tomićevića, srebrnog olimpijca zbog zabeleženih rezultata na održanoj Olimpijadi u Rio de Žaneiru tokom prošle godine. Danas je dodela priznanja najboljim sportistima u nekoliko kategorija u gradu na Savi upriličena u Gradskoj kući u prisustvu gradonačelnika, resornog načelnika i brojnih istaknutih sportskih radnika.

Marko Tomićević, proglašen je za sportistu godine u Sremskoj Mitrovici, ali zbog priprema za predstojeća takmičenja danas nije bio u prilici da primi plaketu. Pored njega laskava priznanja za sportske uspehe dobili su i najbolji pioniri, kadeti, juniori i seniori koji su se istakli tokom 2016. godine na evropskim i svetskim takmičenjima.

A da bi se postigao dobar rezultat, kažu nagrađeni sportisti, svakako je od izuzetne važnosti na tom putu imati kvalitetnog i posvećenog mentora. Grad Sremska Mitrovica i ove godine, tradicionalno, prepoznao je takvu vrstu angažovanja, te je nagradio i najboljeg trenera, Sašu Radmanovića trenera Kajak reprezentacije Srbije.

Ako je sudeći po priznanjima, ove godine kajakaši su poneli najzapaženije titule, s’ obzirom na to da je i u kategoriji najuspešnijeg kluba, na vrhu se našao opet mitrovački Kajak klub.

Za četiri kategorije uspešnih sportista dodeljene su nagrade za po tri najbolja pojedinca. Tako su u ostalim kategorijama nagrađeni i karatisti Vanja Grujić i Milica Krstić. Pored njih nagrađeni su i atletičari Jovana Radojević, Saša Babić i Dragana Tomašević, kao i Aleksandra Bakša rukometašica i bodibilder Miroslav Vrebac.

Kako se poseban akcenat stavlja i na školski sport, priznanje za najboljeg profesora Grad Sremska Mitrovica dodelio je Srđanu Božiću. Gradonačelnik Vladimir Sanader obraćajući se najboljima rekao je da su još jednom dokazali da je Sremska Mitrovica grad sporta.