Briga o ugroženim kategorijama stanovništva

Predsednik opštine Šid, Predrag Vuković, posetio je danas porodicu Đurđević u Molovinu. Samohrana majka Katica brine o četrnaestoro dece u veoma oskudnim uslovima. Porodici je uručena pomoć i obećana i nadalje briga od strane lokalne samouprave.

U trošnoj kući na kraju Ulice Vuka Karadžića u Molovinu poslednjih 10 godina živi Katica Đurđević sa svojom decom. Izrodila ih je četrnaestoro. Najmlađe ima samo dve godine, a najstarije 25 godina i započelo je samostalan život. Uslovi u kojima nasmejani mališani provode dane više su nego skromni, ali i tako mali svesni su šta žele.

Porodicu Đurđević obradovala je današnja poseta predsednika opštine Šid i dopremljena pomoć u hrani, odeći i sredstvima za higijenu. Samohrana majka Katica svakodnevno je suočena sa probelmom kako da prehrani decu i obezbedi im makar najnužnije.

Petoro dece iz porodice Đurđević ide za sada u školu, jedno se sprema da školovanje započne na jesen. Sve troškove treba platiti od skromne socijalne pomoći. Lokalna samouprava posebnu pažnju poklanja brizi o socijalno ugroženim porodicama.

Opština Šid nastaviće da vodi odgovornu socijalnu politiku kako bi se građanima obezbedili uslovi za život dostojni čoveka. Poseba pažnja poklanja se brizi o deci.