Pomoć

Danas su predstavnici mitrovačke lokalne samouprave posetili materijalno ugroženu porodicu u Grgurevcima, čija su deca marljivi učenici i studenti. Briga o ugroženima važna je tokom čitave godine, a naročito u periodu ekstremnih vremenskih prilika, istakli su nadležni.

Predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica i načelnik za socijalnu zaštitu obišli su materijalno ugroženu četvoročlanu porodicu Tešanović iz Grgurevaca. Otac porodice nakon skoro tri decenije rada u nekadašnjoj Fabrici “Matroz” ostao je bez posla, nakon čega se angažuje sezonski, što trenutno nije moguće usled loših vremenskih uslova. Kaže pomoć je neophodna, pre svega zbog dece.

Kako ističe načelnik za socijalnu zaštitu, Tešanovići ostvaruju prava iz oblasti socijalne zaštite.

Porodici je ovom prilikom uručena i pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica. Nadležni ističu, da će nastojati da obezbede bolje uslove za obrazovanje, naročito deci koja su uspešni đaci i studenti.

Grad Sremska Mitrovica nastaviće da brine o ugroženim sugrađanima i u narednom periodu, posebno tokom ekstremnih vremenskih prilika, u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom.