Obilazak

Gradonačelnik Sremske Mitrovice i direktor “Sirmijumputa” obišli su danas ekipe zadužene za čišćenje snega u fruškogorskim selima, u kojima je zbog količine snežnih padavina trenutno ozbiljnija situacija. Nadležni ističu da su preduzete sve neophodne mere, putevi su prohodni, ekipe dežuraju 24 sata, sve mašine su u funkciji, soli ima u dovoljnim količinama. Za sada nema potrebe za sastajanjem Štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Vladimir Sanader u prisustvu direktora “Sirmijumputa“ obišao je dežurne ekipe za čišćenje saobraćajnica u selima mitrovačke opštine. Količina snežnih padavina naročito u fruškogorskim selima uvek je intenzivnija, što je i ovaj put slučaj, zbog čega je potrebno maksimalno angažovanje nadležnih, koje smo zatekli na terenu u Manđelosu. Trenutno su kritične dve deonice, kada su u pitanju fruškogorska sela u njihovom domenu.

Za održavanje saobraćajnica na teritoriji Sremske Mitrovice u selima kao što su Divoš i Manđelos određene su baze za čistače snega, koji se angažuju po potrebi u ovim, ali i okolnim selima. Prema navodima nadležnih, obezbeđena je so i rizla, koje u svakom trenutku mora biti 20 tona, ekipe dežuraju 24 sata.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice rekao je da zimska služba za sada uspeva raščistiti saobraćajnice na teritoriji grada, a da se posebna pažnja usmerava na fruškogorska sela.

Kako je objašnjeno ovom prilikom, štab za vanredne situacije za sada neće zasedati, a ukoliko se padavine pojačaju, razmotriće se uključivanje svih raspoloživih kapaciteta koje grad poseduje.