Ministarka Ana Brnabić u poseti Opštini Pećinci

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Ana Brnabić, posetila je danas Opštinu Pećinci. Tom prilikom sastale se sa predsednicom opštine Dubravkom Kovačević Subotički i upoznala se sa aktuelnim prilikama u Opštini i sa funkcionisanjem lokalne i Opštinske uprave Opštine Pećinci.

Ministarka Brnabić je tokom posete Opštini Pećinci istakla da se radi o jednoj od ekonomski najjačih opština u Srbiji. Poznati su rezultati rada lokalne samouprave na privlačenju stranih insvestija, kao i aktivnosti koje ta lokalna samouprava sprovodi na pružanju podrške malim i srednjim preduzećima na svojoj teritoriji. Ministarka je posebno ukazala na značaj obavljenog posla u vezi prenošenja matičnih knjiga u elektronski oblik. Pećinci su među prvima u Srbiji taj zadatak uspešno završili.

Ministraka je sa predstvanicima lokalne samouprave imala i radni sastanak koji je bio zatvoren za medije. Nakon sastanka domaćin sastanka, predsednica Opštine Dubravka Kovačević Subotički izjavila je da je ovu posetu iskoristila da ministraki ukaže na dobre primere iz prakse, ali i na probleme sa kojima se suočava opstinška admistracija u svom radu.

Tokom posete, a odgovrajući na pitanja predstvnika medija, ministrka je govorila i da će u narednom periodu biti aktivnosti na spovođenju odluke o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnim samoupravama. To je problem ne samo u ovom regionu, nego u čitavojn zemlji.