Pojačane mere bezbednosti

Organizatori dočeka Pravoslavne Nove godine na Gradskom trgu u Rumi najavljuju pojačane mere bezbednosti, te će na sva četiri ulaza na Trg biti obezbeđenje koje za zadatak ima sprečavanje unošenja staklenih ambalaža, alkohola i pirotehnike. Takođe, centralne ulice u samom delu kod trga biće zatvorene za saobraćaj. Podsećamo, program počinje od 21 sat, dok je nastup pop grupe “Tropico band” zakazan za 23 sata, uz moleban i vatromet u ponoć.

Dobar provod, izbor muzike i sve to bez finasijskog troška razlog je zašto su Rumljani izabrali sutrašnji Doček na Trgu.

Uklanjanje snega sa Trga vrši rumski “Komunalac” koji i sutra ima nekoliko nadležnosti.

Za bitnu stavku, bezbednost građana organizatori su se pobrinuli kroz novinu, sprečavanje unošenja alkohola i pirotehnike. Sam ulaz biće omogućen sa sve četiri strane Trga, uz obustavljen saobraćaj centralnih ulica oko platoa.

Oni koji ipak koriste pirotehnička sredstva, treba da se pridržavaju uputstva daleko od mase poručuju prodavci.

Ekipa rumske Hitne medicinske pomoći, lekar, tehničar i vozač biće na Trgu, uz već redovno dežurstvo Hitne pomoći u Domu zdravllju i sutra će dežurati.

Rumljani će i ove godine uz program prilagođen za sve ukuse uz moleban i vatromet iznad Gradske kuće u ponoć, dočekati Pravoslavnu Novu godinu.