Kup Srbije u ciklokrosu

Tradicionalna novogodišnja biciklistička trka Kupa Srbije u ciklokrosu održana je Novom Sadu, u organizaciji biciklističkog kluba “Elit” iz Novog Sada i biciklističkog saveza Srbije. Na petoj trci, od šest koje će biti održane u Kupu Srbije u ciklokrosu, po hladnom vremenu i snežnoj stazi, biciklisti šidske “Jednote” ponovo su među najboljima.

Petu trku ciklokrosa u Kupu Srbije pobedom je otvorio poletarac Miloš Živković, dok je Nikola Pejčić drugim mestom potvrdio prvo ekipno mesto. U kategoriji mlađih kadeta Bojan Dobrić zauzeo je drugo mesto, a dobru formu pred državno prvenstvo potvrđuje ubedljiva pobeda kadeta Jovana Divnića.

Prva tri mesta u kategoriji kadetkinja pripala su devojkama iz šidskog biciklističkog kluba “Jednota”. Mariji Tancik, Jovani Radovanović i Emiliji Đačanin. Jovana Jovanović, juiorka koja je ovog puta nastupala u seniorskoj konkurenciji, posle velike borbe, uspela da je osvoji bronzano odličje.

U otežanim vremenskim uslovima i veoma dobroj konkurenciji, biciklisti iz Šida postigli su odlične rezultate u svim kategorijama u kojim se takmiče.

Posle tradicionalne novogodišnje vožnje u Srpskoj Atini, bicikliste “Jednote” iz Šida očekuje poslednja trka Kupa Srbije u ciklokrosu koja se održava u Beogradu, 15. januara u Šumicama.