Upeh ŽRK “Sloven” iz Rume

Nakon završene prve polusezone, u ženskom rukometnom klubu Sloven iz Rume, mogu biti zadovoljni ostvarenim rezultatima kako u seniorskoj, tako i u mlađim kategorijama.

Seniorska ekipa ženskog rukometnog kluba Sloven iz Rume, završila je jesenji deo prvenstva, pobedom nad ekipom Ravangrada iz Sombora, i sa samo dva boda zaostatka za prvoplasiranom ekipom. Rumljanke se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli, to predstavlja najbolji plasman od kad se ekipa takmiči u Prvoj rukometnoj ligi Srbije grupa Sever. Na zimsku pauzu odlaze sa velikim očekivanjima i planovima za drugi deo prvenstva.

U klubu se posebna pažnja posvećuje i radu sa najmlađima. Tri kategorije: Mlađe pionirke, Pionirke i Kadetkinje, takođe učestvuju u takmičenjima i postižu zavidne rezultate.

Posle uspešno završene prve polusezone, sve tri mlađe takmičarske kategorije ostvarile su plasman u Super ligu Vojvodine, time i šansu da se kvalifikuju na državno prvenstvo.

Pored zapaženih sportskih rezultata koje postižu, akcenat rumske škole rukometa je na pedagoškim principima rada sa ciljem motivisanja dece za bavljenje sportom, radi usađivanja radnih navika i učenja veštine rukometne igre.