Najviša ocena za inđijski vrtić

Stručni tim prosvetnih savetnika zadužen za vrednovanje kvaliteta rada obrazovnih ustanova, ocenio je inđijsku Predškolsku ustanovu sa četvorkom. Ovu ujedno i najvišu ocenu tim za Eksternu evaulaciju dodelio je inđijskom vrtiću na osnovu zapaženog rada sa decom.

Predškolska ustanova “Bosko Buha” u Inđiji ocenjena je najvišom ocenom tokom eksterne evaluacije, odnosno vrednovanja kvaliteta rada, koja je polovinom meseca obavljena u ovom objektu. Tim vaspitača zajedno sa direktorkom ustanove ocenjeni su najvišom ocenom četvorkom, za unapređenje rada u toj ustanovi.

Eksterna evaluacija predstavlja utvrđivanje nivoa ostvarenosti standarda koji su predviđeni u vaspitno – obrazovnom sistemu. Tim za EE (eksterna evaluacija) je pregledao svu pedagošku dokumentaciju i evidenciju koja se vodi u samom objektu.

EE ocenjuje celokupan kvalitet rada obrazovnih ustanova i biće sprovedena u svim objektima i u narednom periodu. Ovim vidom ocenjivanja obrazovne ustanove mogu dobiti jedinice i dvojke ako ne ostvaruju neki od osnovnih obrazovnih standarda odnosno, trojku ili četvorku ako ih ostvaruju.