Dodela paketića

Oko 900 mališana iz materijalno ugroženih porodica sa teritorije Sremske Mitrovice dobilo je novogodišnje paketiće, uz pomoć donatora. Nadležni iz Gradske uprave za socijalnu zaštitu i Centra za socijalni rad “Sava”, istakli su da će tokom novogodišnjih i božićnih praznika, paketiće dobiti i drugi mališani koji se nalaze u sistemu socijalne zaštite, pa će sama akcija obuhvatiti oko 1700 dece.

Oko 900 paketića podeljeno je dečacima i devojčicama sa teritorije Sremske Mitrovice, tokom proteklog vikenda. Nadležni navode, da će zahvaljujući donacijama biti obradovana sva deca iz sistema socijalne zaštite.

Tradicionalni donator 20. godinu zaredom je Udruženje “Dete i svet”, koje je za decu, osim paketića, priredilo i prigodan program, kao i predstavu.

Nadležni iz Gradske uprave istakli su da su praznici prilika da se prisetimo ugroženih sugrađana.

Osim mališana, čiji roditelji primaju novčano socijalnu pomoć, kao i onih iz hraniteljskih porodica, u toku ove nedelje, paketiće će primiti i deca pod starateljstvom, uspešna, ali i mališani sa zdravstvenim problemima. Sa mališanima iz Sigurne kuće, ukupno 1700 mališana dobiće novogodišnje poklone.