Ambasador Republike Palestine u poseti Opštini Irig

Ambasador Republike Palestine Mohamed Nabhan i konzul Talal Elzik, zajedno sa predsednikom Opštine Rekovac Aleksandrom Đorđevićem, posetili su opštinu Irig. Na sastanku sa čelnicima iriške Opštine, zaključeno je da postoji ogroman prostor za trojna saradnja u sektoru poljoprivrede i turizma.

U zvaničnoj poseti Opštini Irig, ambasador i konzul Republike Palestine, razgovarali su sa predsednikom Opštine Irig Stevanom Kazimirovićem, pokrajinskim poslanikom Tihomirom Stojakovićem, direktorom Agencije za ruralni razvoj Opštine Irig Fedorom Pušićem i drugim predstavnicima Opštine. Na sastanku je zaključeno da postoji prostor za međusobnu saradnju u domenu voćarstva i vinogradarstva, ali i turzima.

Mogućnost trojne saradnje između Opštine Irig, Opštine Rekovac i Republike Palestine je definisana ovim sastankom. Opština Rekovac je bratimljena Opštini Irig već dve decenije, te je na ovom sastanku potvrđena i dalja saradnja.

Na sastanku su prezentovani potencijali iriške opštine, a predsednik Stevan Kazimirović iskazao je izrazit značaj ove saradnje za dalji razvoj opštine. Dalji koraci predstavljaju prezentaciju iriških potencijala palestinskim investitorima.