Uređenje staze

U planovima lokalne samouprave u Šidu za narednu godinu, a u oblasti infrastrukturnog uređenja, svoje mesto će naći i biciklističko- pešačka staza koja spaja Šid i Gibarac. Planirana je njena rekonstrukcija i postavljanje osvetljenja.

Meštani Gibarca rado i veoma često koriste biciklističko- pešačku stazu koja ovo selo spaja sa Šidom. Mnogo su bezbedniji nego na kolovozu na kojem je velika frekvencija automobila i kamiona. Jedini nedostatak ove staze je što nije osvetljena pa je pešaci i biciklisti noću nerado koriste.

Slična biciklističko- pešaka staza spaja Šid i Adaševce. Ova staza u potpunosti je završena, a postavljena led rasveta omogućava da se svi oni koji je koriste osećaju bezbedno i kada padne mrak. Ovo je naročito važno u zimskom periodu jer je obdanica kratka. U želji da se na isti način uredi i pravac prema Gibarcu, lokalna vlast planira rekonstrukciju postojeće staze i postavljanje osvetljenja.

Iako je leto odavno prošlo, pešačko- biciklistička staza između Gibarca i Šida nikada nije pusta. Meštani Gibarca, koje staza povezuje sa Šidom, ali i svi oni koji ovu stazu koriste u rekreativne svrhe, raduju se njenom osvetljenju i uređenju.