Svečano otvoren spomenik u Mačvanskoj Mitrovici

Danas je svečano otvoreno spomen obeležje posvećeno borcima iz Drugog svetskog rata u Mačvanskoj Mitrovici, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, Mesne zajednice, ali i meštana. Grad Sremska Mitrovica obezbedio je oko 1.000.000 dinara za obnovu spomenika, a nadležni su istakli da će nastojati da pomognu i obnovu drugih spomen obeležja.

Obnovljen spomenik posvećen borcima stradalim u Drugom svetskom ratu u centru Mačvanske Mitrovice, danas je svečano otvoren u prisustvu predstavnika mitrovačke lokalne samouprave, predstavnika Mesne zajednice, Boračkih organizacija i meštana. Na inicijativu mesne zajednice, spomenik je obnovljen.

Vremešni meštani Mačvanske Mitrovice pamte i prvobitno postavljanje spomenika palim borcima, ali i njegovo propadanje tokom proteklih decenija, te ovu obnovu pozdravljaju.

Idejno rešenje za obnovu spomenika izradio je Zavod za zaštitu spomenika kulture, a Grad Sremska Mitrovica obezbedio je finansijska sredstva u iznosu od skoro milion dinara.

Osim na obnovljeni spomenik, venci su položeni i na obeležju posvećenom borcima iz Prvog svetskog rata, kao i vojniku stradalom u ratu 90-tih godina. Nadležni ističu da je neophodno poštovati žrtvu predaka, te da će nastojati da pomognu obnovu i ostalih spomen obeležja na teritoriji Sremske Mitrovice.