Mitrovački učenici u obilasku kompanija

160 učenika TŠ “Nikola Tesla” i PŠH Škole posetili su danas kompanije Steeltec, Luvatu i Labor Legno u okviru Dana malih i velikih preduzeća u organizaciji Konfindustrije.

Ova inicijativa omogućiće otvorenost i bližu saradnju škola i kompanija, na osnovu koje će učenici imati uvid u praktičan rad, kažu nadležni u sistemu mitrovačkog srednjoškolskog obrazovanja.

U sklopu ovog događaja održana je i konferenciji u gradskoj kući povodom današnjeg događaja, na kojoj su predstavnici Konfindustrije podsetili prisutne na nedavno potpisan memorandum.

O važnosti ove akcije svedoči i prisustvo predstavnika italijanske ambasade, kao i pokrajinske i republičke Vlade.

Domaćin događaja kojim se prvi put u Srbiji pristupa dualnom obrazovanju na ovaj način, bio je prvi čovek Mitrovice Vladimir Sanader. Nakon obilaska pogona i razgovora u gradskoj kući, još jednom je ukazao da će Grad nastojati da povezuje privredu i obrazovne profile.

Postoji inicijativa nadležnih da se od iduće godine uvedu obrazovni profili koji će zadovoljavati potrebe investitora na teritoriji Grada, čime će se razviti svest i kod roditelja i učenika, o potrebi angažovanja u proizvodnom sektoru.