Igraonica PU “Vlada Obradović Kameni”

Za svu decu sa teritorije pećinačke opštine od 3 do 5,5 godina, koja nisu upisana u vrtić, Predškolska ustanova „Vlada Obradović Kameni” organizovala je „Igraonicu”, koja prvenstveno ima za cilj podsticanje igre kao osnovnog oblika učenja i druženja kod dece. Ovaj program je besplatan i održavaće se jednom nedeljno, u svakom naselju opštine u trajanju od dva sata.

Jednom nedeljno mališani koji ne pohađaju vrtić, biće u prilici da se socijalizuju, druže i nauče nešto novo. Ovo je svakako osnovni cilj programa „Igraonica”, koji je osmislila, a koji je počeo da se realizuje. Mi smo posetili mališane u Brestaču.

Ne samo za decu, ovaj progam puno znači i roditeljima, jer, prema njihovim rečima, deca mogu da se pripreme za predškolski program na adekvatan način.

Predškolska ustanova poziva svu decu da zajedno uplove u svet mašte, kroz igru, druženje i zabavu. U Brestaču su zadovoljni odzivom dece: njih osmoro prijavljenih za program prisustvovali su prvom danu “Igraonice”.

Besplatan progam „Igraonica” održavaće se jednom nedeljno u vrtićima svih naseljenih mesta u opštini, a termini zavise od svakodnevnog progama ustanove u tom mestu.