Delegacija Japana u poseti Šidu

Delegacija Japana, koju čine predstavnici Ministarstva spoljnih poslova i nevladine organizacije JEN, posetila je danas opštinu Šid. Nakon razgovora sa čelnim ljudima šidske opštine, delegacija je obišla šidski Dom zdravlja i prihvatni centar u Šidu.

Vlada Japana je opštini Šid donirala 175.000 evra namenjenih unapređenju zdravstvene zaštite i zaštiti životne sredine u opštinama pogođenih migrantskom krizom. Današnja poseta imala je za cilj nadzor nad implementacijom POPOS projekata koji su u toku, a odnose se na nabavku ambulantnog vozila, kamiona za smeće i cisterne za vodu.

S obzirom na veliku angažovanost javnih komunalnih preduzeća tokom migrantske krize, kao i šidskog Doma zdravlja koji tokom 24 sata pruža zdravstvenu zaštitu migrantima, donacija vlade Japana značajno će olakšati rad ovih službi.

Pored vredne donacije koju je obezbedila japanska Vlada, opština Šid posebno ceni iskrenu brigu za opštine pogodjene migrantskom krizom.

Delegacija Japana je nakon sastanka obišla šidski Dom zdravlja koji već koristi donirano ambulatno vozilo, te posetila privremeni prihvatni centar u Šidu.