Pojačane bezbednosne kontrole

Povodom početka nove školske godine, biće vršena pojačana kontrola saobraćaja u zoni škola na teritoriji Sremske Mitrovice, ali i čitavog Srema, kako bi se bezbednost dece, kao učesnika u saobraćaju, podigla na najviši mogući nivo. Jedna takva kontrola, između ostalog, izvršena je danas u neposrednoj blizini Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja”.

Svaka nova školska godina sa sobom donosi i veći broj dece na ulicama, koja ujedno postaju i aktivni učesnici u saobraćaju. Koliko je važno bezbedno preći ulicu i na koji način, naročito u najprometnijim ulicama, objašnjavaju mitrovački školarci.

Pojačana kontrola saobraćaja vršena je danas od strane pripadnika policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, u blizini Osnovne škole „Slobodna Bajić Paja”, u Fruškogorskoj ulici. Primena saobraćajnog vaspitanja naročito kod dece do 12. godine, od strane nadležnih jedna je od preventivnih metoda za povećanje bezbednosti dece u saobraćaju.

Akcija “Škola” sprovodi se svakog septembra od strane saobraćajne policije, a ima za cilj da omogući bezbedno učešće u saobraćaju dece iz 72 škole na teritoriji Srema. Pored preventivnog delovanja, nadležni će primenjivati i represivne mere za nesavesne vozače.

Nadležni pozivaju roditelje, da se preko školskih odbora uključe u kampanju, tako što će ukazati na probleme koje uočavaju. Cilj je da se zona oko svake škole opremi saobraćajnom i svetlosnom signalizacijom, kao što je zoni oko Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja”.