Migrant teško ranio mladića

Dvadesetsedmogodišnji M.A. iz Vašice teško je ranjen nožem, u napadu koji se dogodio noćas u selu nadomak Šida. Mladića je napao migrant, a zbog zadobijenih povreda mladić je hitno operisan.

Noćas iza ponoći, upravo na ovoj krivini, napadnut je dvadesetsedmogodišnji mladić na svega stotinak metara od svoje kuće. Kako nezvanično saznajemo napala ga je grupa migranata koja se iz pravca Batrovaca peške kretala prema Šidu.
Prilikom napada dvadesetsedmogodišnji M.A. je teško ranjen nožem nadomak kuće u kojoj živi u Bosutskoj ulici u Vašici. Roditelji su za napad na sina jedinca saznali rano jutros i skrhani bolom sa neizvesnošću čekaju vesti iz sremskomitrovačke bolnice u koju je njihov sin primljen jutros u 4 sata i 55 minuta sa tri ubodne rane.

Prema rečima dežurnog hirurga ubodne rane su u levi grudni koš sa probojem dijafragme, želuca i jetre. Ranjeni mladić je operisan i nalazi se u jedinici intenzivne nege. Stanje mu je za sada stabilno. Iz policije je potvrdjeno je da je uhapšen tridesetpetogodišnji migrant za koga se sumnja da je napadač. Migrantu je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za ubistvo u pokušaju biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici. Podsećamo da je ranije na zahtev lokalne samouprave u prihvatne centre uveden kućni red koji migrantima zabranjuje izlaz nakon 22 sata.