Igor Mirović i Zorana Mihajlović obišli radove na izgradnji Žeželjevog mosta

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, izrazio je nezadovoljstvo dosadašnjim vođenjem projekta, ali i uverenje da će današnja poseta evropske komesarke značiti veliki preokret.

Kao i Pokrajina, i grad Novi Sad spreman je da finansira svoj deo učešća u realizaciji ovog projekta. Očekivanja su da do kraja iduće godine novi sad dobije novi Žeželjev most, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Evropska komesarka za transport Violeta Bulc, između ostalog istakla da je da je most deo evropskog koridra i ima značajnu ulogu u povezivanju dva dela EU, te da joj je drago sto je u u mogućnosti da doprinese izgradnji ovog važnog mosta.

U ranijem periodu postojao je problem u kominkaciji izmedju Vlade Srbije i Vojvodine, ali sada je situacija promenjena, rekla je ministarka i potvrdila da je u dnevnoj komunikaciji sa Pokrajinom i gradom Novim Sadom.

Novi Žeželjevmost čiju izgradnju finansiraju EU, AP Vojvodina i Grad Novi Sad biće dug 474 metara i imaće dva železnička koloseka, dve saobraćajne trake za drumski saobraćaj i dve biciklističko – pešačke staze.