U Inđiji uskoro otvaranje još jedne fabrike

Indofood kompanija je jedna od najvećih proizvođača instant testenina, prisutna je u preko 90 zemalja, uključujući i Srbiju. Ova kompanija se nalazi u severoističoj radnoj zoni opštine Inđija a u njoj će biti zaposleno oko 100 naših sugrađana.

Svečano otvaranje kompanije Indofood planira se 2. septembra ove godine a otvaranju će prisustvovati državni vrh Srbije, pokrajine Vojvodine i svi ambasadori azijsko-pacifičkih zemalja kao i zemalja Evropske unije.

Najavljeno otvaranje nove fabrike građani Inđije komentarišu pozitivno, jer to između ostalog pruža šansu nezaposlenim sugrađanima da nađu posao.

Podsećamo, “Indofood” planira da fabriku u Inđiji otvori 2. septembra, što su najavili prilikom nedavnog susreta u Opštini Inđija ambasador Republike Indonezije i predsednik Opštine Vladimir Gak. Tada je Lokalna samouprava u Inđiji predložila da se u okviru industrijske zone otvori indonežanska radna zona u kojoj će i druge kompanije moći da otvore svoja predstavništva. Da podsetimo, uloženo je 11. miliona dinara za ovu investiciju.

Indofood fabrika jedna je od značajnijih investicija i istovremeno dobar primer uspešnog i produktivnog poslovanja, ne samo na lokalnom, već i na regionalnom nivou,ovom investicijom se pokazao i dobar rad lokalne samourave jer otvaranjem ove fabrike smanjiće se i broj nezaposlenih u Inđiji.