Stanje na graničnom prelazu

Na graničnom prelazu Batrovci i danas je pojačan intenzitet saobraćaja na izlazu iz Srbije. Zadržavanja za putnička vozila na izlazu su oko sat vremena, dok teretna vozila čekaju oko dva sata.

I drugog dana vikenda na graničnom prelazu Batrovci uobičajene gužve za kraj avgusta na izlazu iz Srbije. Putnička vozila u ovom smeru danas čekaju nešto kraće nego juče, oko jedan čas, a zadržavanje za kamione oko dva sata. Vreme čekanja putnici doživljavaju različito, pa je ponekad subjektivni osećaj drugačiji od realnog.

I dok je saobraćaj na izlazu iz Srbije pojačanog intenziteta, na ulazu u zemlju nema dužih čekanja, tako da sve kategorije vozila u ovom smeru prolaze bez zadržavanja. Gužve na izlazu iz Srbije stvaraju se iz zbog popunjenosti međuzone, iako se putnički saobraćaj na GP Batrovci odvija u četiri izlazne trake.

Nadležni podsećaju da je vreme čekanja na graničnim prelazima tokom sezone godišnjih odmora promenljivo. S obzirom da je ovo poslednji vikend u avgustu za naredne dane ne očekuju se veće gužve.