Rešavanje problema deponije u Krčedinu

Ni povećana inspekcijska kontrola vikend naselja Breskvik u Krčedinu nije dovela do smanjenja količine smeća. Nesavesni sugrađani i vikendaši i dalje svojim postupcima ugrožavaju životnu sredinu.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak naložio je da se, osim povećanog inspekcijskog nadzora, obezbede dodatni kontejneri. Gak je još jednom apelovao na sve građane i vikendaše da vode računa o životnoj sredini, jer smeće koje ostavljamo iza sebe stvara ružan utisak o opštini i samim ljudima koji to rade.

Intenzivnije se radi na rešavanju problema deponije u Krčedinu na lokaciji „Breskvik”. Komunalni inspektor svakodnevno vrši nadzor na pomenutoj divljoj deponiji.

Nedostatak organizovanog upravljanja otpadom osim ekoloških ima i ekonomske posledice, na godišnjem nivou za rešavanje ovih problema, koji se lako mogu izbeći. JKP „Komunalac” utroši velika sredstva iz budžeta, što nije dobro, jer taj novac bi mogao da se iskoristi u mnogo bolje svrhe poput ulaganja u sport, održavanje zelenih površina i slično.

Nadležni organi u Inđiji apeluju na građane da ne bacaju smeće na mesta koja nisu za to namenjena i napominje da se ovaj problem može rešiti samo zajedničkim delovanjem svih subjekata.

Vladimir Gak predsednik opštine Inđija kazao je za našu televiziju da ova divlja deponija stvara lošu sliku naše opštne.

Da podsetimo, odlaganje smeća na divljim deponijama ne samo da je kažnjivo već ugrožava zemljište, vodu i naravno celokupnu životnu sredinu, samim tim ugrožavaju se i životi ljudi, a i izvorišta su zaraznih bolesti.