Pripreme za novu školsku godinu

Do nove školske godine ostalo je još nedelju dana. Osim priprema za školu koju vrše roditelji i deca, i u samim školama vrše se poslednje pripreme za povratak učenika u školske klupe. Na teritoriji Sremske Mitrovice, u pojedinim školama u toku su završni radovi na krečenju i uređenju školskog prostora, kako bi sve bilo spremno za prvi septembar.

U školske klupe osnovnih i srednjih škola na teritoriji Sremske Mitrovice, prvog septembra sešće 9979 učenika, što je za 300 učenika manje u odnosu na prethodnu školsku godinu. Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“ privodi kraju radove na pripremi prostorija za novu školsku godinu. Okrečeno je 15 učionica, ofarbana stolarija, radijatori.

Osim u matičnoj školi, radovi se izvode i u područnim školama u Ležimiru i Šišatovcu. Prema navodima nadležnih iz gradske uprave, radovi na popravkama vrše se tokom čitave godine, a u mnogim školama i tokom raspusta.

Školarcima preostaje još nekoliko dana za uživanje i pripremu za nove školske uspehe. Ono što je sigurno, nadležni u školama na teritoriji Sremske Mitrovice će se pobrinuti da u skladu sa mogućnostima učenicima obezbede čist, bezbedan i funkcionalan školski prostor.