Peticija građana Šida

Opštinsko veće u Šidu razmatralo je na poslednjoj sednici, između ostalog, i peticiju građana ulice Save Kovačevića za popravku pešačkih staza. Stanovnike ove ulice muče infrastrukturni i komunalni problemi, zbog kojih je peticiju potpisalo 27 žitelja ove ulice. Rešenje njihovih problema je na pomolu.

Dotrajale pešačke staze sa neparne strane u ulici Save Kovačevića i nerešeno pitanje atmosferske odvodnje osnovni su problemi stanovnika ove ulice, zbog kojih su i potpisali peticiju kojom traže način da reše infrastukturni i komunalni problemi koji ih muče.

Mesna zajednica Šid očekuje rebalans opštinskog budžeta kako bi na pravi način opredelila sredstva za rešavanje pitanja uređenja, izgradnje i rekonstrukcije pešačkih staza u gradu. Plan ulaganja usvaja Savet mesne zajednice.

Jedan od osnovnih prioriteta lokalne vlasti u Šidu je poboljšanje kvaliteta života. Iz tog razloga Opštinsko veća je sa pažnjom razmotrilo i pozitivno ocenilo peticiju žitelja ulice Save Kovačevića.

Rebalansom opštinskog budžeta, koji će se uskoro naći pred odbornicima lokalnog parlamenta, biće opredeljena sredstva za saniranje infastrukturnh i komunalnih problemi u ovoj i drugim gradskim ulicama.