Mitrovčani pohađaju škole stranih jezika

Za napredak u karijeri, oduvek je bilo neophodno znanje stranog jezika, međutim, sve češća pojava je da znanja jednog stranog jezika više nije dovoljno, zbog čega se mnogi odlučuju za dodatno obrazovanje u školi stranih jezika. Potrebama polaznika prilagođavaju se škole stranih jezika, proširujući dijapazon usluga, kojima se tako pružaju mogućnosti zapošljavanja u inostranstvu.

21-godišnja Jovana Jakovljević, po struci medicinski tehničar iz Sremske Mitrovice, odlučila je da profesionalni razvoj i usavršavanje nastavi u inostranstvu, tačnije nemačkom govornom područje, u kome je potreba za medicinskim kadrom velika. Zbog toga je upisala časove nemačkog jezika u Sremskoj Mitrovici.

U školi stranih jezika u Sremskoj Mitrovici navode da su njihovi polaznici zdravstveni radnici različite starosne strukture, ali da tempo nastavnog plana i programa, razumljivo, lakše usvajaju i prate mladi.

U školi koju Jovana pohađa, proširili su dijapazon svojih usluga, tako što organizuju časove praktične nastave za medicinsko osoblje i time dodatno pomažu polaznicima, da prošire svoja znanja. Pored toga, putem projekta povezuju polaznike sa budućim poslodavcima. Osim uskostručnih znanja, posebne veštine poput znanja jezika, usvojene od strane obrazovanih lica svakako pružaju i veće šanse na tržištu rada.