Koncert posvećen Sinđi

U okviru šidskog Kulturnog leta sinoć je na Trgu kulture održan koncert sećanja posvećen nedavno preminulom Stevanu Vićanoviću Sinđi. Prvak šidske rokenrol scene ostaće upamćen po svojoj istrajnosti, ljubavi prema muzici i nemerljivom doprinosu koji je dao razvoju muzičke scene u Šidu.

Stevan Vićanović Sinđa je muzičku scenu i ovaj svet napustio pre pola godine, prerano u 68. godini života. Ostavio je dubok trag na sve koji su odrastali uz rokenrol i koju su u želji da sačuvaju sećanje na njega organizovali sinoćni koncert.

Na koncertu je nastupio bend prikladnog imena Sasvim slučajno, s obzirom da su se okupili slučajno za ovu priliku, te bend Miće Milinkovića, Šiđanima poznat pod imenom Pime Time. Ideja da se organizuje koncert posvećen legendi šidske muzičke scene dobila je i podršku porodice.

Nezaboravne pesme poput Čovek iz bosutskih šuma i Moji drugari samo su delić onoga po čemu će ostati upamćen Sinđa. Njegovi poštovaoci, na radost publike, planiraju da koncert sećanja na Sinđu postane sastavni deo muzičke ponude grada i da se organizuje svake godine.