Državni put kroz Laćarak dobija konačan izgled

Državni put drugog reda broj 120 kroz Laćarak, polako dobija konačan izgled. Trenutno je prvim slojem asfalta presvučeno skoro 4 km u desnoj traci iz Martinaca u pravcu Sremske Mitrovice.

Pripreme za asfaltiranje odvijaju se u levoj traci u pravcu grada, u kojoj je do sada prvim slojem asfalta presvučeno skoro kilometar puta. Nakon višedecenijskih problema sa ovom saobraćajnicom, meštani Laćarka, uskoro će imati dugoočekivani put.

Duž čitave trase postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, kojom se reguliše kretanje, kao i obilaznica paralelno sa glavnom ulicom 1. novembar. Teretnim vozilima preporučuje se korišćenje alternativnih pravaca. Trenutno se vrši uklanjanje starog asfalta u delu kod velike pruge, kao i pripreme za asfaltiranje duž deonice u levoj traci u pravcu grada. Takođe, izvode se radovi na asfaltiranju autobuskih stajališta.

Rekonstrukcija puta kroz Laćarak vrši se u dužini od 4,7 km, a sama deonica biće proširena za 1,9 km i spuštena za 60 cm, od male pruge u Sremskoj Mitrovici do ulaska u mesto iz pravca Republike Srpske.