7. regata Majke Angeline u Kupinovu

Moćna ali mirna reka Sava ponela je na svojim talasima u Kupinovu po 7. put regataše duž svog toka. Regata Majke Angeline startovala je sa Plandišta oko Kupinskog kuta. 24 km duga plovidba Savom po obodu Specijalnog rezervata prirode Obedska bara privukla je ne samo meštane, nego i ljubitelje druženja ali pre svega reke na ovu regatu.

Jedinu regatu kojoj su, zahvaljujući prirodnom meandru reke Save, i start i cilj u istom mestu – Kupinovu, i ove godine organizuje Agencija za razvoj opštine Pećinci.

Lokalna samouprava je kao i do sada pokrovitelj ovog putovanja a kako ističu, to će nastaviti i u buduće, kao i težiti tome da ovaj kraj učine turistički atraktivnijom destinacijom.

Regata Majke Angeline specifična je po mnogo čemu: od samog naziva koje sa ponosom nosi do specifičnog Kupinskog kuta oko kojeg plovi. Prirodne lepote priobalja reke Save na dohvat ruke su svakom od učesnika a lagani talasi zaduženi su za sjajnu atmosferu svetlucajući na avgustovskom suncu, što svakako garantuje dobru zabavu uz nezaobilazan ručak na cilju kod Skele.