Uređuje se centar Šida

Prostor oko temelja buduće Muzičke škole u Šidu, čija je izgradnja u zastoju već nekoliko godina, a koji je predstavljao svojevrsno ruglo i narušavao kako izgled centra grada tako i bezbednost prolaznika, se uređuje. Ovaj prostor dobiće sasvim novi izgled pred početak Šidskog kulturnog leta i manifestacije koja mu prethodi a namenjena je najmlađima.

U neposrednoj blizini Kulturno obrazovnog centra u Šidu nalazi se temelj Muzičke škole. Napušteno gradilište, koje je blokiralo prolaz prema parku, bilo je ograđeno ali je ipak narušavalo izgled centra grada. Šiđani su više nego zadovoljni zbog radova na uređenju.

Preslagane su behaton ploče na platou, postavljeni su novi ivičnjaci, izbetonirana je betonska staza koja je spojena sa stazom koja vodi do Gradske biblioteke. U planu je i ravnanje zelene površine između staza.

Pored želje da se uredi prostor oko temelja budućeg objekta, jedan od prioriteta opštinske vlasti u Šidu je nastavak izgradnje Muzičke škole. Prvi koraci u tom pravcu već su preduzeti.

Šiđani i njihovi gosti će nakon uređenja ovog prostora imati priliku da nesmetano uživaju u programima Dečjeg i Šidskog kulturnog leta koji, upravu u ovom delu grada svakog leta, okupi veliki broj posetilaca.