Uređenje GP Batrovci

Radovi na proširenju, rekonstrukciji i modernizaciji Batrovaca, koji će obezbediti bolju i veću propusnu moć najfrekventnijeg graničnog prelaza u Srbiji odmiču predviđenom dinamikom. U sklopu uređenja, biće uklonjeni i nelegalno postavljeni kontejneri za komercijalno – poslovne delatnosti i umesto njih postavljeni novi, saznajemo u Direkciji za imovinu Republike Srbije. Kompletan projekat rekonstrukcije GP Batrovci trebalo bi da bude završen za godinu i po dana od početka radova.

Pojačan intenzitet putničkog saobraćaja ove godine spremnije je dočekan na prelazu Batrovci. Kompletan kapacitet traka za prolaz je u funkciji. Dodatno će biti olakšan prelaz za teretni saobraćaj jer se finiširaju radovi koji su i predviđeni za prvu fazu na teretnom terminalu i izgradnji dodatne trake na izlazu iz Srbije kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

U narednom periodu slede radovi na proširenju putničkog i teretnog terminala na izlazu ka Republici Hrvatskoj čime će tada u funkciji biti 18 traka za ovu kategoriju vozila. Direkcija za imovinu privremeno upravlja prelazom Batrovci Odlukom Vlade Srbije što podrazumeva i davanje u zakup poslovnog prostora za pružanje usluga osiguranja, međunarodne špedicije, menjačnih poslova, ugostiteljskih usluga i sl. Oglas je po ovim stavkama raspisan i očekuje se njegova realizacija.

Kako su dosadašnji objekti bili nelegalno posatvljeni u narednom periodu preduzeće se i poslovi na legalizaciji, adaptaciji ali i izmeštanju poslovanja istih na prelazu. Kompletan projekat rekonstrukcije GP Batrovci trebalo bi da bude završen za godinu i po dana od dana početka radova, a ovaj prelaz imaće dodatnih 6 traka za protok putničkih vozila i moderan izgled kakav i zaslužuje.