Tim za saradnju sa mesnim zajednicama na području opštine Šid

Tim za saradnju sa mesnim zajednicama na području opštine Šid, koji je nedavno formirao predsednik opštine Predrag Vuković, u protekle dve nedelje aktivno je sagledavao probleme svih 18 mesnih zajednica. Šid, najveću mesnu zajednicu, muče isti problemi s obzirom na nedostatak samodoprinosa, rečeno je, između ostalog, na sednici Saveta kojoj su prisustvovali i članovi tima za saradnju sa mesnim zajednicama.

Na sednici Saveta Mesne zajednice Šid konstatovano je da Šiđane zbog nedostatka samodoprinosa muče isti problemi kao i stanovnike ostalih mesta. Savet i tima za saradnju sa MZ složili su se da je unapređenje kvaliteta života i brži razvoj grada moguć upravo kroz uvođenje novog samodoprinosa. Dok se to ne dogodi, planirana ulaganja sačekaće rebalans opštinskog budžeta.

Formiranjem tima za saradnju sa mesnim zajednicama intenzivirana je saradnja MZ i opštine Šid. Nadležni očekuju da će prvi rezultati biti vidljivi veoma brzo.

Saradnjom novoformiranog tima i Saveta mesnih zajednica omogućen je kompletan uvid u potrebe i mogućnosti razvoja sela i grada Šida u cilju prevazilaženja zajedničkih problema kao što su održavanje higijene i uređenje grobalja košenja zelenih površina, čišćenju deponija.