Škola crtanja za decu u Kući Vojnovića

U Galeriji “Kuće Vojnovića” u Inđiji počela je sa radom letnja škola crtanja u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Inđije namenjenoj deci osnovnoškolskog uzrasta. Polaznike škole je na osnovu konkursa odabrala stručna komisija ULUI-a, a ukupno ih je 25. Rad sa decom je organizovan svake subote u dve grupe. Pomenuta škola ce trajati do kraja avgusta.

Osnovci i predškolci koji imaju priliku da drugu godinu zaredom pohađaju školu crtanja u Inđiji ne kriju oduševljenje naučenim veštinama kako da razigraju crteže. Uče ozbiljne poteze kako se crtaju likovi unosi atmosvera i kompozicija u rad odnosno usvojili su osnovne tehnike ilustrovanja i kroz zabavu razvili maštu i kreativnost.

Deca su rekla da uživaju u slikanju, da im je likovno omijeni predmet i da ova škola pomaže da nadograđuju svoj talenat.

Predavač u školi crtanja, svoje iskustvo nesebično deli sa decom koja vole i žele da crtaju vešto. Tokom časova je nastojao da jedinstvenom atmosferom podstakne decu da budu opuštena i radoznala.

Branislav Jemč mentor, predavač rekao je da je ULUI došla na ideju da organizuje školu crtanja prošle godine kada su slavili 50 godina postojanja ULUI.

Svako dete koje učestvuje u ovoj školi kao nagradu imaće izložbu zajedno sa redovnim članovima Udruženja Likovnih umetnika Inđije 30. septembra, gde će moći da predstave svoj najbolji rad nastao tokom pohađanja škole crtanja.