Radna akcija u vrtiću Sunce u Inđiji

U Predškolskoj ustanovi „Boško Buha„ u Inđiji počeli su radovi na sređivanju tavanskog prostora u vrtiću Sunce sklanjanjem staroga materijala koji se tu odlagao godinama. Nakon završetka radne akcije predviđena je građevinska provera kako bi se konstatovalo da li će taj prostor biti pogodan za nastavak radova i smeštanje dece u ove prostorije.

Kako bi se proširio smeštajni kapacitet obdaništa u Inđiji otpočeli su radovi otklanjanja materijala na tavanskom prostoru vrtića Sunce. Ono što se planira jeste građevinska provera nakon završenih radova i konačna odluka da li će se preuređivati taj prostor i dalje ili prostor u Osnovnoj školi „Jovan Popović” u Inđiji.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da bi najbolje rešenje bilo preuređivanje tavanskog prostora u Vrtiću ako uslovi za to budu uredu jer je je u sklopu njega kuhinja i pogodnije bi bilo za decu.

U pogledu manjka mesta za decu u vrtićima, Inđija nije izuzetak. Kao i u drugim sremskim opštinama problem kapaciteta za smeštaj mališana u obdaništima predstavlja problem. U Inđiji se pokušava naći alternativni način kako bi se do 1. septembra obezbedio veći kapacitet za najmlađe.

Ljilja Mandić v.d. direktora rekla je da se nada završetku radova pozitivno i da će do 1. septembra bit rešen problem kapaciteta.

Nakon izvršenja radova najmlađi Inđinčani će imati priliku da na siguran i lep način uzivaju u svom budućem školovanju.