Priznanje za Rumu

Ruma je jedna od pet najuspešnijih opština u Srbiji i jedina u regionu Srema, koja se našla na zvaničnoj listi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja u izdavanju elektronskih dozvola, za period od 1.januara do 20. juna tekuće godine, ali i prva u Srbiji kada je u pitanju procenat rešenih prijava.

Opština Ruma, lider je u Srbiji kada se govori o broju rešenih prijava, čak 95 odsto u procentima, što je ujedno čini i jednom od pet najuspešnijih lokalnih samouprava u primeni izdavanja građevinskih dozvola elektronskim putem, navodi se u zvaničnoj statistici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u prvih šest meseci tekuće godine. Sistem je počeo da radi u Agenciji za privredne registre i pristupaće mu se putem sajtova APR, Ministarstva građevinarstva i sajtova lokalnih samouprava.

Efikasnost i profesionalnost u radu sa zainteresovanim investitorima, rezultirali su ovim priznanjem, poručili su iz rumske gradske kuće.

U nedelju, 17.jula na ceremoniji u Beogradu, Ruma kao jedina opština u regionu Srema, imaće predstavnike kojima će biti uručena priznanja za ostvarene rezultate u ovoj oblasti od strane čelnih ljudi resornog ministarstva na čelu sa ministarkom Zoranom Mihajlović.