Pozorišno leto “Tragovi” od 20. do 27. jula

Mitrovačka publika će i ove godine imati priliku da uživa u pozorišnim izvedbama domaćeg pozorišta, ali i velikih zvezda srpskog glumišta u okviru Pozorišnog leta “Tragovi” 2016. Lapidarijum muzeja Srema postaće pozorište na otvorenom, na kome će se igrati 7 predstava.

Četvrti put zaredom, biće održana manifestacija Pozorišno leto “Tragovi” 2016. u Sremskoj Mitrovici, rečeno je na konferenciji za medije u Pozorištu Dobrica Milutinović. Iskustvo iz prethodnih godina donosi veliko interesovanje publike, tako da su se nadležni potrudili da pripreme kvalitetan sadržaj.

“Predstave su pažljivo odabrane. Svi će dobiti svojih sat vremena na ovim “Tragovima”, a publika će za to vreme moći da vidi nečije cele živote. Iskreno se nadam da će ovi tragovi prerasti u festival na čast pozorištu i gradu, da će zaživeti”, navodi Vladimir Balašćak, glumac.

Izvođenje predstava zakazano je svake večeri za 21 sat od 20. do 27. jula, tokom kojih će publika imati priliku da pogleda sedam predstava.

SREDA 20.07. KAO U SNU LETNJE NOĆI

ČETVRTAK 21.07 U EDENU NA ISTOKU

PETAK 22.07. PEPELJUGA U ZEMLJI ČUDESA

SUBOTA 23.07. TAJNA IZ ZABORAVLJENE DOLINE

NEDELJA 24.07. OŽALOŠĆENA PORODICA

PONEDELJAK 25.07. GLUMAC, KAŽI NEŠTO SMEŠNO

UTORAK 26.07. DOBRODOŠLI U KABARE

SREDA 27.07. SREM NAŠA KUĆA

Na repertoaru će se naći sadržaji za svačiji ukus, navode nadležni, a pored glumaca gradskog pozorišta, “Tragovi” će ugostiti i zvezde srpskog glumišta.

“Bićemo domaćini zaista velikih zvezda. Biće tu Nikola Đuričko, Tanja Bošković, Vojin Ćetković, Irfan Mensur. Veoma je sadržajno, biće tu predstava za decu, omladinu, predstava domaće produkcije” navodi Jelena Janković, direktorica Pozorišta “Dobrica Milutinović” Sremska Mitrovica.

Osim predstave “Kao u snu letnje noći”, koja će biti izvedena u Gradskom parku, izvođenja ostalih predstava održavaće se u Lapidarijumu Muzeja Srema, a u slučaju lošeg vremena u Pozorištu “Dobrica Milutinović”. Ulaz na sve predstave je besplatan.