Počeo turnir u fudbalu na pesku

Na gradskom bazenu u Inđiji održava se turnir u fudbalu na pesku u organizaciji Kancelarije za mlade pod pokroviteljstvom opštine Inđija, Ustanove Sportski centar i Saveza sportova. Za najbolje timove su obezbeđene nagrade – pehari i sportska oprema. Sav prihod od kotizacija biće prosleđen u humanitarne svrhe.

Ukupno 12. ekipa se prijavilo da učestvuje na turniru u fudbalu na pesku koji se održava kraj gradskog bazena u Inđiji. Organizovane su 4 grupe po 3 ekipe, a odigrana je prva grupna faza takmičenja.

Luka Grković, igrač, rekao je da se inače bavi fudbalom a da se prijavio na turnir zbog druženja i humanog dela.

Nagrade za najbolje su simbolične, u vidu sportske opreme i pehara iz prostog razloga jer sav prihod od kotizacija će biti prosleđen u humanitarne svrhe. “To neće biti značajna suma novca, ali naše malo nekome znači mnogo”, rekli su iz Kancelarije za mlade u Inđiji.

Dragan Surla, koordinator Kancelarije za mlade opštine Inđija kazao je da je zadovoljan brojem prijavljenih ekipa i celokupnom organizacijom.

Adaptacija na podlogu kakva je peščana nije laka ali mladim Inđinčanima to ne smeta jer kako kažu ovo je za njih dobar povod za druženje a i činjenje jednog humanog dela.