Počela akcija podele reflektujućih prsluka biciklistima

Vožnja bicikla se promoviše kao najzdravije i najekonomičnije prevozno sredstvo. Međutim, vrlo često se zaboravlja na najvažniju činjenicu, ne samo za bicikliste, nego i ostale učesnike u saobraćaju – bezbednost. U tom cilju, Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Pećinci i Policijska stanica u Pećincima organizovali su akciju deljenja reflektujućih prsluka biciklistima.

Posebno tokom letnjeg perioda biciklisti su česta pojava na putevima. U cilju podizanja svesti o bezbednosti ove kategorije učesnika u saobraćaju a u okviru akcije Agencije za bezbednost saobraćaja ”Pazi na druge, misli na sebe”, u Sremskim Mihaljevcima biciklistima su podeljeni reflektujući prsluci.

Policijska stanica u Pećincima u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Opštine Pećinci, organizovali su akciju podele prsluka na teritoriji pećinačke opštine

Akcija će trajati tokom ove sedmice u svim naseljenim mestima pećinačke opštine, a lokalna samouprava i Savet za bezbednost su obezbedili prsluke za sve bicikliste na svojoj teritoriji.

Akcija “Pazi na druge, misli na sebe”, namenjena je, pored motociklista i biciklistima, u cilju smanjenja broja stradalih i povređenih. Prema zvaničnim podacima MUP-a na teritoriji Srema, na području PU Sremska Mitrovica u prvoj polovini ove godine poginulo je troje biciklista a dosta njih je povređeno.