Otvoren turnir u basketu tri na tri u Laćarku

Četrvrti po redu turnir u basketu tri na tri “Kiki i komšije” zvanično je otvoren u Laćarku. Učestvuje ukupno 24 ekipe, koje će se boriti za osvajanje nagrade od 100.000. dinara.

Turnir “Kiki i komšije”, održava se sada već tradicionalno, po četvrti put, na terenu za basket u Laćarku, u organizaciji udruženja građana i sportskog saveza Sremska Mitrovica.

“Turnir organizuju Udruženje građana ‘Kiki i komšije’ i Sportski Savez grada, a koji ima za cilj promociju rekreativnog, ali i takmičarskog je karaktera pošto se bore za nagradu od 100.000. dinara”, izjavio je Nemanja Crnić sekretar Sportskog Saveza Sremska Mitrovica.

Ovogodišnji turnir okuplja 24 seniorske ekipe koje će se takmičiti u četiri grupe po šest ekipa. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale. Među mnogobrojinim ekipama, nalaze se i trostruki osvajači prve nagrade na ovom turniru.

“Učestvujemo na ovom turniru već tri godine, mi smo svi prijatelji, ali kada izađemo na teren postajemo rivali”, istakao je Đorđo Đorđević učesnik turnira.

Ovaj turnir ujedinjuje mlade ljude i primer je dobro organizovane sportske manifestacije, koju podržava i grad Sremska Mitrovica.

“Grad Sremska Mitrovica podržava ovaj događaj, na kome će se ekipe takmičiti četiri dana. Cilj je druženje, razvoj, promocija sporta i svaka lokalna zajednica treba da ga ima. Laćarak je dobar primer ostalima, kako treba da se organizuje sportski dan”, naveo je Tomislav Janković, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

Takmičenje po grupama odvija se u petak i subotu, nakon čega se u nedelju igraju četvrtfinalne, polifinalne i finalne utakmice, kada će se znati i koja ekipa osvaja 100.000. dinara.