Od danas niža cena gasa za Mitrovčane

Od danas cena gasa za potrošače u Sremskoj Mitrovici je jeftinija za oko 5 dinara, što opet grad svrstava u sam vrh kada su u pitanju dobre promene po njene stanovnike. Zahvaljujući angažovanju Grada Sremska Mitrovica – osnivača preduzeća za isporuku prirodnog gasa „Srem gas“, došlo je do promene snabdevača čime je i omogućena niža cena prirodnog gasa.

Građani Sresmke Mitrovice, odnosno svi mali potrošači, od danas su privilegovani u odnosu na potrošače ostalih distributera u čitavoj Srbiji zbog manjih troškova prirodnog gasa. Potrošače u domaćinstvima ovaj podatak je najviše obradovao.

Promena cene sada izgleda ovako:

DOMAĆINSTVA:
NOVA CENA: 28,45 din/m3 STARA CENA: 33,15 din/m3
PRIVREDA:
NOVA CENA: 25, 44 din/m3 STARA CENA: 30,13 din/m3

Cena u Sremskoj Mitrovici najniža je u odnosu na gradove u čitavoj Srbiji, samim tim i u Sremu.

Situacija je sledeća:

BEOGRAD 32,28 din/ m3
NOVI SAD 33,62 din/m3
SUBOTICA 33,72 din/m3
KRAGUJEVAC OKO 32 din/m3

Uz adekvatno angažovanje lokalne samouprave, došlo je do promene snabdevača i na taj način je omogućena niža cena prirodnog gasa. Na tržištu je ovaj način grejanja i do 50 odsto niži od grejanja na struju, a do 20 i 30 odsto niže od grejanja na čvrsto gorivo.

Već na sledećem računu za potrošnju, Mitrovčani će videti drastično smanjen iznos koji treba da uplate za ostvarene usluge. Osim u ceni, Mitrovčani neće primetiti nikakvu promenu u kvalitetu gasa.

Domaćinstvo sa prosečnom potrošnjom će na ovaj način uštedeti oko deset hiljada dinara godišnje, a u mesecima kada je potrošnja najveća, tokom zime i do 1500 dinara.