Nagrade za najuspešnije đake u Irigu

U Sali za skupštinsko zasedanje opštine Irig, danas je održana Svečanost uručivanja priznanja u vidu knjiga i novčanih nagrada za najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola, kao i učenike koji su postigli zapažene rezultate u oblasti muzike i sporta u toku školske 2015/2016. godine, sa teritorije iriške opštine.

Za ukupno 53 učenika, osnovaca i srednjoškolaca opštine Irig, koji su u protekloj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate kako školskim uspehom, tako i na takmičenjima u okruženju ali i van zemlje, upriličen je prijem kao i nagrade u vidu knjiga i novčanih sredstava koje je obezbedila lokalna samouprava. Učenici generacije osnovne i srednje škole, dobili su knjigu i iznos od 12 odnosno 15 hiljada dinara.

Za učenike, dobitnike Vukove diploma, njih ukupno šestoro izdvojen je iznos od 8 hiljada dinara, dok je najveći novčani iznos od 40 hiljada dinara dobio učenik Antonije Subotić, učenik osnovne škole u Irigu, za postignute rezultate na međunarodnim takmičenjima iz matematike, ali zbog obaveze nije bio u mogućnosti da lićno primi nagradu.

Prvi put ove godine dodeljena su i priznanja za postignute rezultate u oblasti sporta, čime lokalna samouprava na neki način planira da i ovu oblast aktuelizuje, te mlade motiviše i kroz ovu oblast, rekao je za STV, predsednik iriške opštine, Stevan Kazimirović.